Damebukser til alle slags kvinder

I disse moderne unisex-tider ser man ofte, at skellene mellem kønnene bliver udvisket på forskellige fronter, og det er skam til gode på visse områder, men på nogle områder ser man begge dele ske på samme tid:

Der bliver lagt fokus på, at kvinder og mænd er forskellige, og nogle elementer henvender sig til et køn; mens man samtidig ser, at der samtidig sker en ensartethed på samme område.

Her tænker vi på et bestemt område i form af damebukser.

For mens man stadig opfatter kjoler som noget, der bliver benyttet af kvinder (uden at vi vil starte en debat om ciskønnethed og lignende), så er damebukser på en og samme tid noget, som til forveksling kan ligne noget, der udelukkende bruges af mænd, som kvinderne har hoppet i, mens andre damebukser umiddelbart er syet med henblik på brug af damer.

Hvis vi starter med de klassiske bukser, man ser brugt ved specielt kontormiljøer, hvor kvinder hovedsageligt skifter mellem nederdele og bukser, så kan det være svært på afstand at spotte, om der er tale om damebukser, eller om kvinden har lånt et par kontorbukser fra sin mandlige part.

Men der er faktisk en måde at se og mærke forskel, som stadig gør sig gældende ved mange bukser, selvom det har sin oprindelse i fortiden.

I gamle dage skulle kjolerne lukkes fra højre mod venstre, da kvinderne ikke selv kunne lukke de stramme kjoler og korsetter og derfor måtte have tjenestepiger til at gøre dette, som ofte var højrehåndende.

Denne tendens er faktisk gået videre til visse typer af damebukser. Det er svært at se, hvis man ikke lige ved det, men sådan hænger det visse steder stadigvæk sammen, som det gælder med mange andre områder med tøjgenstande, der har rødder i fortiden.

For at slutte af med jeans, eller cowboybukser som de også kaldes, så er kvinde-versionen ofte mere tætsiddende og markeret, mens den mandlige version sidder mere løst.

Står du og mangler dambukser?

Så kan du jo meget passende kigge her: https://mlmodel.dk/damer/damebukser-og-jeans