Hvorfor læse, når man kan lytte i stedet?

Flere har et underligt forhold til bøger og læsning, idet man gerne vil have roen og oplevelsen ved at læse, men ikke vil bruge tiden eller kræfterne på at læse. Og sådan er der faktisk rigtig mange, der har det – hvad end de indser det eller ej.

Men sådan behøver det faktisk ikke at være, og med få enkelte ændringer i din læsestil kan du finde en alternaiv løsning, der gør det meget nemmere og overskueligt at ’læse’ en bog. Dette er noget, alle kan finde ud af, og man skal ikke være nogen bogorm for at kunne hverken forstå eller udføre den simple form for læsning. Den alternative løsningsmodel går ud på, at man i stedet for at skulle læse lange bøger kan lade sig blive dem fortalt i stedet. Modellen har fået tilnavnet lydbøger, og for den almindelige dansker er der garanteret flere dagligdagssituationer, hvor lydbogen ganske glimrende kan sniges ind i billedet – hvad end det er under forberedelserne til aftensmaden, under kørsel eller i forbindelse med udførsel af arbejde.

Ellers kan du skifte til e-bøger

Hvis ikke man er helt vild med ideen om, at man skal skifte bøgerne ud med lydbøger, kan man i stedet tage det lidt mindre skridt og skifte paperback ud med e-bøger. Det er billigere, og man skal heller ikke slæbe rundt på tunge bøger længere, da man kan have sine lydbøger på sin telefon eller tablet. Nemmere bliver det ikke at holde et bibliotek, og man kan overalt finde udbydere, som har smarte løsninger på forskellige abonnementsløsninger, der i realiteten kan spare dig for mange penge, hvis man er en større bogorm.

E-bøgerne og disse løsninger gør sandsynligvis også, at man i højere grad vedligeholder sin trang til at læse, da man ikke skal ud og finde en ny bog på biblioteket eller hos boghandleren, men bare kan bladre igennem det endnu større udvalg hos din leverandør af e-bøger.

 

Uanset om du er til e-bøger eller tager skridtet videre med lydbøger, kan du finde inspiration og nyheder om præcist dette på http://online-bogen.dk/. Her er fokus rettet mod netop dette, og man kan faktisk uden de store bekymringer lade sig anbefale af de råd og bud, der er givet på hjemmesiden her. Det koster ikke noget, men det bliver ikke lettere, og man kan få al den information, man behøver, hvis man gerne vil godt i gang med den verden, der er at finde, i de mange skrevne fortællinger.