Teudstyr – server den perfekte kop te

Er du også en af dem, der foretrækker te frem for kaffe? En god kop te hører sig til i forbindelse med enhver hyggestund. Hvis du trænger til at slappe af og komme helt ned i gear, når du kommer hjem fra arbejde. Hvis du har gæster på besøg og gerne vil servere noget varmt. Her skal det kun handle om te og teudstyr, så hvis du er lige så vild med te, som jeg er, så kan du roligt læse med her. 

Las os først lige få afklaret, at det kun er te, der stammer fra planten Camellia Sinensis, som man kan kalde for te. Frugtte og urtete er ikke “rigtig” te, men vi kalder det alligevel for te – om ikke andet så for nemhedens skyld, så alle ved, hvad der refereres til. De typer af te, der bliver lavet af bladene fra teplanten Camellia Sinensis er grøn te, hvid te, sort te, oolong te og matcha te.

Grøn te er lavet af friskplukkede blade, som er blevet tørret og rullet. Grøn te skal laves med vand, der ikke er for varmt, og det samme gælder for den sorte te, som er en tørret og lettere fermenteret udgave af de helt samme blade.

Server teen i en smuk kande

En god kop te skal som rigtig mange andre drikkevarer serveres rigtigt. Det gør overraskende meget for selve teen, og så ser det bare bedre ud i en tekande end et tebrev i et krus. Det understreger hyggen og det lækre i teen. Jeg har fundet de mest fantastiske kander hos https://www.carstensens-tehandel.dk/kander-og-tilbehor/tekander.html, hvor jeg også finder den te, jeg nyder at drikke.

Det er faktisk ikke meget, der skal til. Te i en god kvalitet, en rigtig god kande og nogle rigtige tekopper. Der skal ikke mere til at skabe den helt perfekte stemning.